ЄС переніс онлайн-реєстрацію для туристів на наступний рік

Туристи з країн, які не належать до ЄС. повинні будуть заздалегідь реєструватися онлайн і сплатити 7 євро за три роки
ЄС переніс онлайн-реєстрацію для туристів на наступний рік
Турист, фото Freepik
1 Березня 2023, 20:48
читать на русском

Європейський Союз переніс дату запровадження системи ETIAS, що передбачає попередню реєстрацію онлайн для туристів-відвідувачів країн ЄС, на наступний рік.

Про це повідомляє Independent.

За системою ETIAS всі відвідувачі країн ЄС з-поза Євросоюзу повинні будуть заздалегідь зареєструватися онлайн та сплатити 7 євро на три роки. Систему мали ввести у дію наприкінці 2023 року, але зараз її запуск відкладено на 2024 рік. Запровадження іншої системи Євросоюзу - EES, яка передбачає біометричні перевірки на кордоні для мандрівників, також відкладено до кінця 2023 року.

Обидві системи мали бути запроваджені у 2021 році, але через пандемію їх запуск було відкладено. Тепер же країни ЄС висловили побоювання щодо наслідків посилення кордонових перевірок між Великобританією та Францією, де вже спостерігаються довгі черги в пікові години.

Нагадаємо, іспанське аналітичне агентство в сфері туризму Mabrian визначило основні європейські напрямки, які будуть в тренді в 2023 році з точки зору їх туристичної пропозиції, транспортного сполучення і варіантів розміщення.

Читайте також

1