Аналітики визначили найпопулярніші туристичні міста планети-2022

У рейтингу першість посідають європейські столиці
Аналітики визначили найпопулярніші туристичні міста планети-2022
Франція, Париж (Фото автора Yovan Verma з Pexels)
15 Грудня 2022, 18:18
читать на русском

Аналітична компанія Euromonitor оприлюднила сотню міст світу, які користувалися найбільшою популярністю серед туристів у 2022 році.

Як пише CNN, цього року лідируючі позиції дісталися Європі – до рейтингу увійшли 40 європейських міст, а Італія (шість міст), Іспанія (п'ять міст) і Греція (чотири міста) стали лідерами у Західній Європі.

Водночас очолила топ-100 другий рік поспіль столиця Франції – Париж, а до топ-10 загалом увійшли вісім міст Європи. Це аналітики пов'язують, в першу чергу, з доступністю поїздок всередині Європи, ослаблення Covid-обмежень і відновлення міжнародних поїздок.

При складанні рейтингу враховувалися шість критеріїв: політика в сфері туризму, сталий розвиток, інфраструктура, здоров'я, безпека та економічні показники.

Топ-10 міст світу в 2022 році

  1. Париж
  2. Дубай
  3. Амстердам
  4. Мадрид
  5. Рим
  6. Лондон
  7. Мюнхен
  8. Берлін
  9. Барселона
  10. Нью-Йорк

Водночас азіатський регіон показав змішані результати на регіональному рівні через обмеження на поїздки, пов'язані з коронавірусом. У докоронавірусні часи у верхній частині списку переважали азіатські напрямки, а лідирували Гонконг і Бангкок.

Проте, як повідомляє Euromonitor, "Азія – це регіон, за яким варто стежити в 2023 році, оскільки повернення міжнародних поїздок, як в'їзних, так і виїзних, напевно похитне рейтинги".

Нагадаємо, на Новий рік-2023 через повномасштабну війну з Росією не буде масових гулянь, деякі регіони відмовилися від встановлення головної ялинки та використання святкової ілюмінації, але якщо все ж таки вирішали відсвяткувати у новорічній атмосфері, то туристам немає краще місця для цього, ніж Карпати.

Читайте також

1