Новий рік у горах: що цьогоріч пропонують у Карпатах

Відпочивальникам пропонують катання на лижах і санках, екскурсії та сільський туризм
Новий рік у горах: що цьогоріч пропонують у Карпатах
Буковель
30 Грудня 2022, 19:40
читать на русском

На Новий рік-2023 через повномасштабну війну з Росією не буде масових гулянь, деякі регіони відмовилися від встановлення головної ялинки та використання святкової ілюмінації, але якщо все ж таки вирішали відсвяткувати у новорічній атмосфері, то немає краще місця для цього, ніж Карпати.

Про те, які є найкращі місця для святкування Нового року у Карпатах, розповідає "Апостроф".

Буковель

Почати варто з найвідомішого курорту у Карпатах - Буковель. Туристам у буковельських готелях пропонують на Новий рік тематичне меню та святкову програму в атмосфері зимової казки. Тут можна покататися на санках, лижах, снігоходах, сноубордах, тюбінгах, канатній дорозі для велосипедистів або ж насолодитися, сидячи у підйомнику, краєвидами Ґорґанів і Чорногірського хребта.

У Буковелі є гарний каток на озері Молодості, а з незвичайних розваг - катання на собачих упряжках. Звичайно, що тут є великий ярмарок, на якому можна придбати сувеніри для родичів та щось собі на пам'ять. Також можна подивитися на спорудження з льоду у вигляді готелю Ice Hotel Bukovel.

Поляниця

За десять кілометрів від Буковеля є більш економний варіант відпочинку у селі Поляниця в районі мальовничого гірського масиву Ґорґани. Також недалеко від села знаходиться водоспад Богдан. Тут велика кількість котеджів та SPA-готелів, а також можна насолодитися чанами та відвідати Перевернутий будинок.

Цікавий факт: саме у Поляниці поховані учасники визвольної боротьби ОУН та УПА.

Ворохта

На території Карпатського національного заповідника, біля Буковеля можна заселитися у гуцульському селищі Ворохта. Тому автентичність свята буде на 100%. Місцеві гуляння, страви, традиції та особливий діалект гуцулів у мальовничому місці - все це можна зустріти у Ворохті. Тут також є лижні спуски для тих, хто полюбляє цей вид активного відпочинку.

Яремче

Розвинена інфраструктура з гарними краєвидами, а також лижами, снігоходами та санями з кіньми є не тільки у Буковелі. Дешевшим, але не менш вражаючим для святкування Нового року-2023 є місто Яремче. Тут велика кількість готелів, тому при бронюванні навіть за два тижні до Нового року можна знайти собі номер.

Микуличин

Бюджетний відпочинок можна також влаштувати у найдовшому селі України - Микуличині, яке має велику історію. Вперше воно згадується у 1412 році, тоді село було під владою князя Микули. Згодом тут з'явилися опришки Олекси Довбуша та ще багато цікавих історій пов'язані з цим місцем.

Цікавий факт: у Микуличині побувало багато легендарних українських митців, зокрема, письменники Василь Стефаник, Богдан Лепкий, Іван Франко.

Славське

У Славському особливо сподобається прихильникам активного відпочинку, адже тут можна покататися на сноубордах, лижах, квадроциклах, снігоходах та у собачій упряжці. Тут також розташовані водоспад Кам’янка, печери Писана криниця, церква Успіння Пресвятої Богородиці та історико-культурний заповідник Тустань.

На новорічні свята селище наповнюється атмосферою справжньої української зимової казки, тому це чудове місце для відпочинку з дітьми.

Ясіня

Неймовірно красива природа є і в селищі Ясіня, де снігу завжди дуже багато у зимовий час. Крім лиж, тут можна відпочити у затишних ресторанах з традиційними стравами та відвідати Струківську церкву, гору Петрос та водоспад Труфанець.

Нагадаємо, аналітики відзначають, що вартість святкової різдвяної вечері зросла абсолютно в усіх країнах Європи. Ціни у закордонних супермаркетах невпинно ростуть вгору.

Читайте також