ЄС відправить населенню на Сході України гуманітарну допомогу у розмірі 25,4 млн євро

ЄС допоможе Україні реалізувати ключові реформи
Головне
ЄС відправить населенню на Сході України гуманітарну допомогу у розмірі 25,4 млн євро
Прапори України та ЄС (фото: facebook.com/UkraineEUMission)
12 Жовтня 2021, 14:30
читать на русском

ЄС підтвердив свою постійну суттєву підтримку України з чіткою прив'язкою до ефективного впровадження реформ та політик.

Про це йдеться у спільній заяві за підсумками 23-го саміту Україна – ЄС.

ЄС нагадав, що з 2014 року ЄС та європейські фінансові інституції мобілізували безпрецедентний пакет кредитів та грантів обсягом понад 17 мільярдів євро.

ЄС має намір запропонувати у 2021 році двосторонню фінансову допомогу в рамках Інструменту сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва (NDICI) для підтримки ключових реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі.

Ми привітали презентацію ЄС Економічного та інвестиційного плану для Східного партнерства та його флагманські ініціативи для України, які мобілізуватимуть до 6,47 млрд євро державних та приватних інвестицій для стимулювання економічного розвитку і підтримки відновлення після пандемії та домовилися про його швидке впровадження, - йдеться у повідомленні.

ЄС підтвердив поточну гуманітарну підтримку постраждалому від конфлікту населенню на сході України у розмірі 25,4 млн євро на 2021 рік. Крім того, ми відзначили важливу роль Групи підтримки України в Європейській Комісії (SGUA) та Консультативної місії ЄС для реформи цивільного сектору безпеки (КМЄС).

Нагадаємо, що у Маріїнському палаці в Києві 12 жовтня проходить 23-й саміт Україна-ЄС.

Читайте також

1