Евакуйованим українцям, які повертаються на звільнені території, можна скористатися безкоштовним транспортом

Відповідна програма реалізується за підтримки уряду Канади
Евакуйованим українцям, які повертаються на звільнені території, можна скористатися безкоштовним транспортом
Переселенці
30 Травня 2023, 12:42
читать на русском

Для українців, які хочуть повернутися додому у свої населені пункти, де зараз немає активних бойових дій, запускають спеціальні перевезення в межах України.

Також можна подати заявку на транспорт від кордону, повідомляється на сторінці благодійної організації ADRA Ukraine.

Організація анонсувала новий вид безкоштовної транспортної допомоги – рейси для повернення до населених пунктів, де наразі немає активних бойових дій і де люди проживали до 24 лютого 2022 року.

Програма реалізується за підтримки уряду Канади в межах проєкту Lifesaving Evacuation, Assistance and Protection. Організація здійснюватиме перевезення людей, які мають потребу повернутися з евакуації додому, у тому числі за допомогою спеціалізованого транспорту для маломобільних людей.

Рейси формуватимуть залежно від кількості заявок – від 10 осіб для звичайних маршрутних автобусів. Для маломобільних людей надаватимуть спеціалізований транспорт при заявці від 2 людей (маломобільна людина та особа, що супроводжує).

Зазначається, що ADRA Ukraine здійснює перевезення лише на території України. Для людей, які хочуть повернутися з-за кордону, є можливість оформити заявку на перевезення від кордону України.

Наразі триває попередній збір заявок. Місця зборів для відправлення повідомлять додатково.

Залишити запит на повернення з евакуації можна в робочі дні з 9:00 до 18:00 за номерами: +38 050 572 04 07; +38 067 203 62 48.

Нагадаємо, українсько-британська IT-ініціатива Project Ukraine запустила сайт Find Refuge, який об’єднує тих, хто потребує допомоги, із тими, хто може допомогти.

Щоб отримати допомогу, необхідно заповнити онлайн-форму. Запит потрапляє до волонтера, який знаходиться в одному із запитувачем регіоні та може допомогти із розв’язанням проблеми. Щоб самому стати волонтером, треба зареєструватись на сайті у відповідній категорії. Допомогу можуть отримати як внутрішньо переміщенні особи, так і особи, які виїхали за межі України, а також люди, які залишаються у зоні бойових дій чи на окупованих територіях. Сервіс безкоштовний.

Читайте також

1