У Мінреінтеграції роз`яснили зміни у виплатах ВПО: хто може отримувати допомогу

Про евакуацію радять завчасно повідомляти органи місцевої влади, щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки
Важливо
У Мінреінтеграції роз`яснили зміни у виплатах ВПО: хто може отримувати допомогу
Українці, які залишили домівки через війну. Переселенці / Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko
19 Квітня 2023, 12:28
читать на русском

Відтепер гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами.

Про суть останніх змін до постанови Кабміну № 1195 повідомляє Мінреінтеграції.

Треба уточнити, що в будь-якому з вищевказаних випадків про евакуацію варто завчасно до органів місцевої влади, щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки та категорії осіб, які евакуюються.

У Мінреінтеграції обіцяють, що люди гарантовано отримають одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тисяч гривень на дорослого і 3 тисячі гривень на дітей віком до 18 років та людей з інвалідністю. Потрібно буде пред’явити паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини чи документ, що підтверджує інвалідність.

Явище дублювання мінімізує Укрпошта, яка вже працює над програмою верифікації евакуйованих.

З вищезгаданих питань можна звертатися на гарячу лінію: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за телефоном: (066) 813-62-39.

Нагадаємо, внутрішньо переміщені особи, які змінили місце реєстрації через "Дію", потрібно звернутися до органу соцзахисту для продовження виплат.

Читайте також