Єврокомісія купить 160 мільйонів доз вакцини у Moderna

Оскільки клінічні випробування довели, що ця вакцина може бути високоефективною
Єврокомісія купить 160 мільйонів доз вакцини у Moderna
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
25 Листопада 2020, 03:20
читать на русском
Єврокомісія в середу ухвалить контракт з американською фармакологічною компанією Moderna на закупівлю 160 мільйонів доз вакцини.

Про це у вівторок під час відеозвернення заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вакцинація може допомогти завершити пандемію та подолати цей вірус. Маю добрі новини. Я щаслива оголосити, що завтра ми ухвалимо новий контракт для забезпечення нової вакцини проти COVID-19 у нашому портфоліо вакцин. Цей контракт дасть змогу нам купити до 160 мільйонів доз вакцини, яка виробляється компанією Moderna, - сказала президент Єврокомісії.

За її словами, клінічні випробування довели, що ця вакцина може бути високоефективною проти COVID-19. Щойно буде це  доведено, кожна з країн-членів ЄС отримає її одночасно та на однакових умовах.

Читайте також

Moderna - це шостий контракт, який ми маємо з фармакологічними компаніями у нашому портфоліо вакцин. Наразі ми працюємо ще над одним. Наше вакцинне портфоліо буде одним із найбільш розвинутих у світі. Це відкриває для європейців доступ до найбільш багатообіцяючих майбутніх вакцин, які знаходяться на стадії розробки. Безумовно, всі вакцини з нашого портфоліо пройдуть дуже уважну оцінку нашим Європейським медичним агентством, вони отримають авторизацію та доступ на ринок лише тоді, коли будуть визнані безпечними і ефективними, - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що вирішальним фактором у процесі такої оцінки вакцин є прозорість.

Пандемія коронавірусу вражає наше життя, багато людей хворіють або втратили роботу. Зараз багато європейців занепокоєні тим, що вони не зможуть зустріти родини і друзів під час Різдва. В той час, коли обмежувальні заходи можуть уповільнити розповсюдження вірусу у цій дуже важкій ситуації, ми всі знаємо, що лише безпечна та ефективна вакцина зможе надати тривале та ґрунтовне рішення для цієї пандемії, - зауважила президент Єврокомісії.

Нагадаємо, що раніше потенційна вакцина від COVID-19 американської фармацевтичної компанії Moderna показала високу ефективність на рівні 94,5%. Цей показник досягнутий в ході третьої фази випробувань.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріаліТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться

1