Європейський Союз подовжив режим санкцій проти Туреччини

ЄС проти незаконної бурової діяльності в Східному Середземномор'ї
Європейський Союз подовжив режим санкцій проти Туреччини
Прапор Європейського союзу (фото з відкритих джерел)
6 Листопада 2020, 18:21
читать на русском

Рада Європейського Союзу у п'ятницю, 6 листопада, ухвалила рішення про подовження до 12 листопада 2021 року санкції проти Туреччини через буріння в Східному Середземномор'ї.

Про це йдеться на порталі Європейської ради (European Council).

Повідомляється, що ЄС, таким чином, збереже свою здатність вводити цільові обмежувальні заходи щодо осіб або організацій, відповідальних або причетних до незаконного буріння вуглеводнів в Східному Середземномор'ї.

Що передбачають санкції:

  • заборону на в'їзд до країн ЄС;
  • заморожування активів для фізичних та юридичних осіб.

Також структурам та особам Європейського Союзу заборонено надавати кошти тим, хто перебуває у санкційному списку. Наразі у ньому дві фізичні особи.

Читайте також

Зазначимо, що режим санкцій проти незаконної бурової діяльності в Східному Середземномор'ї ґрунтується на висновках Ради ЄС від 14 жовтня 2019 року, "коли ЄС підтвердив свою повну солідарність з Кіпром щодо поваги його суверенітету і суверенних прав відповідно до міжнародного права".

Туреччина продовжує ігнорувати ЄС. Останні кілька місяців Анкара веде нафтогазову розвідку в водах, які Греція вважає своєю винятковою економічною зоною. Такі ж претензії у бік Туреччини звучать і від Кіпру.

Нагадаємо, що 6 листопада Європейський Союз офіційно запровадив персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 ТОП-чиновників цієї країни.