Facebook працює над новою версією Instagram для дітей

Завдяки цьому додатку діти зможуть безпечно користуватись платформою
Facebook працює над новою версією Instagram для дітей
Соціальні мережі Фото автора Tracy Le Blanc з Pexels
20 Березня 2021, 04:01
читать на русском

Facebook планує створити нову версію соціальної мережі Instagram для дітей віком до 13 років - Instagram Kids.

Про це повідомив портал BuzzFeed з посиланням на внутрішні документи компанії.

Про дитячу версію повідомив віцепрезидент Instagram Вішал Шах. Він відправив його співробітникам соцмережі. За його словами, завдяки цьому додатку діти зможуть безпечно користуватись платформою.

Як повідомив співробітник компанії, представник Facebook Джо Осборн, все більше дітей запитують у батьків дозволу користуватися різними додатками для спілкування з друзями. Оскільки наразі не так багато доступних варіантів для дітей, тому компанія працює над новим продуктом.

Ми хочемо створити додаток, який допоможе дітям спілкуватися, відкривати для себе нові інтереси й знаходити хобі, але робити це під батьківським наглядом, - зазначив Осборн.

Читайте також

У стандартній версії Instagram зареєструватися можна лише, якщо тобі є 13 років. Втім, багато дітей обходять це обмеження, вказуючи іншу дату народження.

Instagram планує додати функцію, за допомогою якою вік користувачів буде перевірятися автоматично. Як саме це відбуватиметься, наразі невідомо. Також з'являться нові функції для захисту дітей і підлітків: тепер дорослий користувач зможе написати дитині в особисті повідомлення тільки в тому випадку, якщо сам неповнолітній підписаний на нього.

Нагадаємо, що 19 березня у роботі компанії Facebook стався збій. Зокрема, не працював Instagram, Whatsapp і Facebook Messenger.