Фаршировані перці: ситно та просто

Фарширувати перець можна м`ясом, грибами або ж просто рисом з овочами
Фаршировані перці: ситно та просто
Фарширований перець
19 Жовтня 2022, 21:45
читать на русском

Найкраще готувати страву зі свіжих перців у розпал сезону, хоча цілком можна використати і заморожені перці. Перед заморожуванням їх треба почистити, або морозити вже готову страву.

Інгредієнти:

  • 400 г м'ясного фаршу, краще мішаного
  • 7 великих стручків солодкого перцю
  • 120 грамів рису
  • 1 цибулина
  • 1 морква,
  • 1 великий помідор
  • 1 ст. ложка олії,
  • перець, сіль

Стручки перцю добре вимити, відрізати верх, витягнути прожилки з насінням. Зрізані "шапочки" викидати не варто.

Рис відварити. Помідор залити окропом, потім зняти з нього шкірку та подрібнити.

Цибулю дрібно порізати, моркву натерти. Тушкувати на олії 5 хвилин. Розділити на дві частини. Одну відкласти, до другої додати подрібнений помідор та протушкувати ще 1-2 хвилини.

У мисці змішати м’ясний фарш, зварений рис, половину моркви з цибулею (ту, що без помідора), спеції. Добре перемішати.

Акуратно наповнити стручки перцю начинкою, накрити збереженими "шапочками" (не обов’язково), покласти перці у каструлю з широким дном або глибоку пательню вертикально отвором догори. Зверху викласти другу половину моркви з цибулею (ту, що з помідором).

Залити водою приблизно до половини. Закрити покришкою та тушкувати на повільному вогні приблизно 40 хвилин.

Варіант для мультиварки: Рис варимо на програмі «рис/крупи», тут головне не перелити води, щоб рис не розварився, моркву з цибулею та помідором тушкуємо на програмі "смаження" 5-10 хв, фаршировані перці готуємо на "тушкуванні" 40 хв. (1 год, залежно від моделі).

Цю страву легко зробити вегетаріанською. Для цього просто не треба додавати м’ясо до фаршу. Натомість можна додати гриби. Все одно буде смачно, крім того, такий варіант смакує і холодним.

Сорт перцю, який ви візьмете, залежить від того, наскільки ви любите його насичений смак. Якщо любите, то варто взяти червоні м’ясисті перці. Буде гарніше. Якщо не дуже, то можна фарширувати перці з тонкими стінками.

Читайте також

1