Фігурантку кримінального провадження про сутенерство Наталю Куровську призначили на керівну посаду в Міноборони - ЗМІ

Куровська — протеже заступника Міністра оборони України Дмитра Кліменкова.
Фігурантку кримінального провадження про сутенерство Наталю Куровську призначили на керівну посаду в Міноборони - ЗМІ
1 Квітня 2024, 23:30
читать на русском

Не зважаючи на корупційні скандали і кримінальні провадження у сфері закупівель, висновків у кадровій політиці Міністерства оборони України зроблено не було: на посаду заступника начальника департаменту політики закупівель призначили фігурантку кримінального провадження про сутенерство Наталю Куровську.

Про це пише видання from.ua.

Наталя Куровська разом зі своїм колишнім чоловіком Олександром фігурували у кримінальному провадженні № 2021101060000034 від 12.03.2021 за ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) КК України.

За даними слідства, Куровські у Whatʼs App створили групу «Love is». В ній розміщувались оголошення з пропозиціями щодо роботи для дівчат. Адміністратори вказували не лише місця побачень з клієнтом, а й потрібні параметри жінок та вартість послуг. Секс-бізнес працював у Києві, РФ, Білорусі, Казахстані, а також у Європі.

Крім цього, у 2022 році Олександру Куровському було повідомлено про підозру у межах кримінального провадження №12022100060001493 за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми). Йому інкримінували вербування та переховування громадян з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації у Королівстві Марокко.

Наталя Куровська народилась у місті Перм у Росії. Згодом разом із родиною переїхала до Черкас. Там її батько працював спочатку в міліції, а згодом у Черкаському зональному відділі Військової служби правопорядку. Матір Куровської раніше обіймала посаду заступника начальника відділу прийому та аналізу документів Департаменту інформаційно-організаційної роботи та контролю Міністерства оборони України.

Впродовж двох років Наталя Куровська займалась підприємницькою діяльністю як ФОП. У 2016 році була офіцером юридичного відділу Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України.

Влітку 2023 Куровська, можливо з метою приховання скандальної біографії, розлучилась з чоловіком та згодом була призначена на керівну посаду в Міністерстві оборони України, а у 2024 стала власницею квартири в Соломʼянському районі столиці.

Куровська — протеже заступника Міністра оборони України Дмитра Кліменкова. Він майже 10 років був одним із топ-менеджерів олігарха Ігоря Коломойського, а також займав «хлібні посади» першого заступника голови Фонду державного майна України та комерційного директора «Укртрансгаз».

Читайте також