Філію ГО "Другая Украина", заснованої на росії зрадником Медведчуком, зареєстрували в Сербії

Керівником підрозділу організації став кандидат у депутати парламенту Сербії Драган Станоєвич, який публічно підтримує російське вторгнення
Важливо
Філію ГО "Другая Украина", заснованої на росії зрадником Медведчуком, зареєстрували в Сербії
Драган Станоєвич
8 Грудня 2023, 07:39
читать на русском

Журналісти проєкту Схеми з посиланням на інформацію з офіційних реєстрів Сербії та Російської Федерації повідомили, що в Сербії зареєстрували філію російської громадської організації Другая Украина, яку після обміну в Росії створив обвинувачений у держзраді Віктор Медведчук.

Керівником підрозділу організації став кандидат у депутати парламенту Сербії Драган Станоєвич, який публічно підтримує російське вторгнення.

Довідка: Драган Станоєвич – проросійський сербський громадський діяч та політик. З червня 2021 року він перебуває під санкціями української Ради нацбезпеки й оборони, відтоді йому заборонений в'їзд в Україну протягом трьох років. Він неодноразово публічно висловлював своє захоплення політикою російського диктатора Володимира Путіна, схвалював позицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, а також підтримував російську військову агресію в Україні, обурювався затриманню Віктора Медведчука Службою безпеки України у 2022 році.

Розслідувачі зазначили, що організацію Другая Украина після розширення на Сербію перейменували з "регіонального" у "міжнародний громадський рух".

Також, за даними журналістів, в організації Віктора Медведчука змінився керівник: громадянин Росії Роман Коваленко замінив колишнього ведучого каналу 112 Україна Дениса Жарких.

За даними з офіційного витягу, сербська філія декларує метою своєї діяльності "налагодження взаємовигідної співпраці між народами Сербії, Росії та України".

У коментарі Схемам Станоєвич зазначив, що його ідея "не в тому, щоб допомагати Медведчуку, а допомагати українцям, які звертаються".

"Мене засмоктувати у вашу політичну війну не вийде, бо влада тимчасова, а народ вічний, і я роблю все, що можу, саме для народу", – сказав він журналістам.

Він додав, що "ніколи не підтримував жодної агресії", як і не збирається підтримувати українську владу, додали в розслідуванні.

Нагадаємо, влітку Політичний проєкт "Другая Украина" обвинуваченого у держзраді Віктора Медведчука з неформальної перетворився на офіційно зареєстровану в Росії громадську організацію. Головою виконкому став колишній український журналіст Денис Жарких, Медведчук – головою ради.

Читайте також

1