Finаncial Times визначило найвпливовіших жінок 2020 року

Українок у переліку найвпливовіших сучасниць немає
Finаncial Times визначило найвпливовіших жінок 2020 року
Джасінда Ардерн (Фото: Hannah Peters/Getty Images)
8 Грудня 2020, 00:00
читать на русском

Видання Finаncial Times обрало список найвпливовіших жінок 2020 року.

Про переможниць рейтингу йдеться на сайті Finаncial Times.

Загалом до переліку найвпливовіших увійшли 12 жінок.

Всі вони боролися з кризами і звертали увагу на важливі проблеми сучасності, - зазначили у виданні. - Обирати найкращих номінанток редакції допомагали читачі.

Переможницею рейтингу стала прем'єрка Нової Зеландії Джасінда Ардерн. Їй віддали перемогу за оперативну реакцію на загрозу коронавірусу в країні.

"Срібло" рейтингу  отримала Озлем Туречі - провідна вчена компанії Biontech, що розробляє вакцину від коронавірусу. На почесному третьому місці – афроамериканка Камала Харріс, яка стане віцепрезиденткою США.

Четверта сходинка рейтингу у лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської. Американська політкиня-демократка Стейсі Абрамс - на п'ятому місці, за успішну виборчу кампанію у штаті Джорджія.

На шостому місці - усі матері, що працюють. Це збірний жіночий образ, який уособлює всіх матерів світу, які продовжують свою кар'єру, попри виклики карантину і закриті дитячі навчальні заклади.

Також Finаncial Times відзначило президентку Тайваню Цаї Інг Вен, яка вивела економіку своєї країни на перші позиції у цьому році, канцлерку Німеччини Ангелу Меркель за рішучі заходи боротьби з коронавірусом, суддю Верховного суду США Рут Гінзбург та американську політкиню Олександру Окас-Кортес, міністерку охорони здоров'я Індії К.К. Шайло та американську співачку Тейлор Свіфт.

Читайте також

Нагадаємо, 7 грудня пошуковик Google  випустив новий дудл до 120-річчя від дня народження знаменитої української художниці Катерини Білокур. Дудл прикрашений фрагментами робіт художниці. Також на картинці зображена сама Катерина Білокур - художниця стоїть біля мольберта з пензликом і фарбами.

1