Фінансував війну: на Черкащині арештували майно росіянина

На території Черкаської області здійснювали діяльність три підприємства, власником яких він є
Фінансував війну: на Черкащині арештували майно росіянина
суд, суддя Фото: Ekaterina Bolovtsova з Pexels
11 Серпня 2022, 19:29
читать на русском

У Черкаській області арештували власність росіянина на суму понад 17 мільйонів гривень.

Про це повідомили в прокуратурі Черкаської області.

Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що на території Черкаської області здійснюють господарську діяльність ряд підприємств, власником яких є громадянин російської федерації, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що росіянин є одноособовим  власником одного підприємства зі статутним фондом 16,5 млн гривень та має частки ще у двох українських підприємствах, володіючи їхніми фондами на суму майже 890 тисяч гривень.

Таким чином українські підприємства співпрацювали із суб’єктами господарювання на росії та фінансували підприємства, розташованим на території рф, власником яких є вказана вище особа. Ці російські підприємства виконують замовлення для оборонпрому російської федерації з вироблення зброї, її частин та боєприпасів до неї.

Ухвалою суду накладено арешт на корпоративні права, які належать громадянину країни-агресора в усіх трьох українських підприємствах, на цей час вирішується питання про передачу арештованого до АРМА, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, співробітники Бюро економічної безпеки України, встановили нерухоме майно, яке через офшорні компанії та підконтрольних осіб належать одному з російських бізнесменів.

1