Fitch знизив кредитний рейтинг "Укрзалізниці": у чому причина

Компанія продовжує сумлінно виконувати всі зобов'язання перед міжнародними фінансовими інституціями
Важливо
Fitch знизив кредитний рейтинг "Укрзалізниці": у чому причина
Укрзалізниця Фото: Центр охорони здоров’я АТ “Укрзалізниця”
1 Серпня 2022, 15:56
читать на русском

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг АТ "Укрзалізниця" з рівня ССС до С через зниження суверенного рейтингу України.

Про це повідомляє пресслужба компанії УЗ.

Компанія продовжує сумлінно виконувати всі зобов'язання перед міжнародними фінансовими інституціями, – наголосили в "Укрзалізниці".

Як зазначають фахівці, попри шостий місяць великої війни, компанія продовжує виконувати свої фінансові зобов’язання. Зокрема, на початку липня були здійснені чергові виплати купонного доходу тримачам єврооблігацій з терміном погашення у 2024 та 2026 роках на загальну суму близько 36 млн доларів.

Таким чином "Укрзалізниця" повною мірою виконала свої фінансові зобов’язання перед бондхолдерами.

Крім цього, УЗ за підтримки Міністерства інфраструктури України вжила дієвих заходів для збалансування грошового потоку у період воєнного стану, оптимізувала видатки та залучила додаткові інструменти підтримки ліквідності. Було отримано доступ до фінансування ЄБРР на 50 млн євро.

Зауважимо, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило рейтинги трьох українських корпоративних емітентів - НАК "Нафтогаз України", НАЕК "Укренерго" і гірничорудної компанії Ferrexpo.

Читайте також