Фокін вибачився за слово "повстанці"

Член української делегації в ТКГ визнав вживання цього слова щодо бойовиків недоречним
Фокін вибачився за слово "повстанці"
Вітольд Фокін
24 Вересня 2020, 13:34
читать на русском

Перший заступник глави української делегації в Тристоронньої контактній групі Вітольд Фокін вибачився, що в інтерв'ю "Українському радіо" вжив слово "повстанці" щодо бойовиків на Донбасі.

Фокін зазначив, що йому справді шкода, що його обмовка викликала такий значний резонанс у суспільстві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

І хоча це слово використовувалося і попереднім президентом України, зокрема, в його промові, якщо не помиляюся, в Цюріхському університеті в січні 2015 року, правильно було б сказати "бойовики". Я щиро прошу вибачення у всіх, кого зачепили мої слова. Як патріот України і, як один з перших керівників відродженої української держави, я щиро бажаю і зроблю все для того, щоб в Україні повернувся мир, щоб не гинули наші військові, мирні громадяни. Такою бачу свою роль в українській делегації в Тристоронньої контактній групі, - зазначив політик.

Читайте також

Вітольд Фокін стверджує, що зусилля, які він з колегами докладає для досягнення відновлення суверенітету України і її територіальної цілісності, "мають незрівнянно більше значення, ніж невдало вжите слово".

Термін "повстанці" політик вжив  21 вересня в ефірі програми "Українського радіо".

Потрібно або такий самий контингент (військовий контингент ООН. - Ред.) розташувати на кордоні з Росією, щоб припинити звідти допомогу повстанцям, або по всій території. Зрештою, в Мінських угодах написано, що можна зосередити ці війська ООН на лінії розмежування і на території, на якій будуть проводитися вибори, - висловився політик.

Читайте також

Нагадаємо, раніше у Мережі розгорівся скандал після заяви Марії Фокіної про те, як її дідусь Вітольд Фокін потрапив до Тристоронньої контактної групи у Мінську. За її словами, вона домовилась про цю роботу для дідуся зі своїм давнім другом Андрієм Ермаком.

Пізніше, джерела "Парламент UA" в офісі президента повідомили, що насправді участь Фокіна у делегації була умова експрезидента Леоніда Кравчука.

1