Фонд гарантування затвердив реєстр вимог кредиторів банку "Аркада" на 621 млн грн

Сума гарантованого відшкодування становить майже 300 млн грн
Фонд гарантування затвердив реєстр вимог кредиторів банку "Аркада" на 621 млн грн
Документи (фото: Pexels)
21 Січня 2021, 15:02
читать на русском

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) затвердив реєстр акцептованих вимог кредиторів банку "Аркада" на загальну суму понад 621 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Фонду гарантування.

Заступниця директора-розпорядника Фонду Ольга Білай розповіла, що у січні 2021 року Фондом гарантування вкладів було затверджено реєстр акцептованих вимог кредиторів банку "Аркада" на загальну суму понад 621 млн грн.

З них 286 млн грн – це сума гарантованого відшкодування. Ще 43 млн грн – кошти фізичних осіб, що перевищують гарантовані 200 тисяч гривень. У сьомій черзі вимоги юридичних осіб на загальну суму 270 млн грн, - зазначила представниця.

Задовольняти вимоги кредиторів Фонд гарантування буде коштом управління та продажу активів банку. 18 січня рішенням виконавчої дирекції Фонду було затверджено ліквідаційну масу АТ АКБ "Аркада", яку незалежні суб’єкти оцінювальної діяльності (СОД) оцінили в 1,3 млрд грн.

Читайте також

На балансі банку перебуває понад 200 га землі для будівництва та ведення сільського господарства у Київській області: м. Буча, м. Бровари та с. Михайлівка-Рубежівка. Їх продаж розпочнеться навесні 2021 року. Вартість нерухомості становить 1,1 млрд грн.

Основний актив банку – це будівля колишнього головного офісу у центрі Києва на вул. Ольгинській та земельна ділянка під нею. Напередодні визнання банку неплатоспроможним було вчинено спробу незаконного виведення цих активів з балансу банку. І саме від їх повернення залежать перспективи розрахунку із кредиторами банку. Адже вартість цих активів, за оцінкою експертів, понад 770 млн грн, що становить майже 60% вартості усіх активів банку.

Фото: fg.gov.ua

Основною причиною визнання банку "Аркада" неплатоспроможним свого часу було незаконне виведення цих активів із власності банку. Втім, Фонд продовжує боротьбу за ці активи, адже саме від цього залежить вчасний та повний розрахунок з кредиторами банку "Аркада".

Зазначимо, що безстрокова акція протесту об'єднання інвесторів банку "Аркада" розпочалася ще 29 травня 2020 року. Тоді багатотисячним маршем мітингувальники прийшли під офіс "Аркади", КМДА, НБУ та Офіс Президента з вимогою відновити будівництво 40 будинків, що заморожене вже понад 2 роки.

1