Інвестори банку "Аркада" влаштували мітинг під КМДА та перекрили Хрещатик

Мітингувальники вимагають будівництва ЖК "Еврика", "Патріотика", "Патріотика на озерах"
Інвестори банку "Аркада" влаштували мітинг під КМДА та перекрили Хрещатик
Перекриття вулиці Хрещатик у Києві (фото: КМДА)
30 Листопада 2020, 14:17
читать на русском

У Києві сьогодні, 30 листопада, під стінами Київської міської державної адміністрації та під Офісом президента України мітингують вкладники банку "Аркада". У зв'язку з цим тимчасово обмежено рух по вулиці Хрещатик.

Про це повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації, а також кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що на ділянці між вулицями Прорізна та Богдана Хмельницького проїзд транспорту перекрито.

Під стінами КМДА вкладники банку "Аркада" вимагають будівництва житлових комплексів "Еврика", "Патріотика", "Патріотика на озерах".

Як відзначають демонстранти, перекриття вулиці Хрещатик планується до 18:00.

Під Офісом президента мітингувальники тримають прапори, а також плакати з написами: "Інвестори банку Аркада". Інвестори банку "Аркада" хочуть спонукати вище керівництво держави вжити всіх необхідних та дієвих заходів для відновлення та завершення будівництва будинків усіх ЖК без доплат. Також вони просять владу розповісти, що планується зі сторони керівництва задля введення в експлуатацію недобудованих комплексів.

Зазначимо, що безстрокова акція протесту об'єднання інвесторів банку "Аркада" розпочалася ще 29 травня 2020 року. Тоді багатотисячним маршем мітингувальники прийшли під офіс "Аркади", КМДА, НБУ та Офіс Президента з вимогою відновити будівництво 40 будинків, що заморожене вже понад 2 роки.

У червні вкладники банку "Аркада" під будівлею КМДА облаштували наметове містечко.

Читайте також

25 серпня правління Національного банку України ухвалило рішення про віднесення АТ АКБ "Аркада" до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

Банк "Аркада" зупинив будівництво трьох житлових масивів у Києві ("Патріотика", "Еврика", "Патріотика на озерах"), у спорудження квартир яких вклали кошти понад 12 тис. громадян. Мова йде про майже 40 багатоповерхових житлових будинків.