Фотофакт: "Укренерго" хотіло розпочати віялові відключення

Пізніше "Укренерго" заперечило свою ж ініціативу
Головне
Фотофакт: "Укренерго" хотіло розпочати віялові відключення
Електроенергія (Фото: pexels)
15 Січня 2021, 15:15
читать на русском

У соцмережах оприлюднили лист, в якому "Укренерго" просить профільне міністерство погодити графік віялових відключень.

Фото листа голови правління "Укренерго" до в.о. міністра енергетики оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук нардеп попередніх скликань, журналіст Сергій Висоцький.

До мене в руки потрапив один документ. Це лист від голови правління "Укренерго" до в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка. Цим листом "Укренерго" просить міністерство погодити план віялових відключень електроенергії, - написав Висоцький.

В цьому листі "Укренерго" також визнало, що на складах ТЕЦ не вистачає вугілля для того, щоби підтримувати генерацію електроенергії у період морозів.

Висоцький нагадав, що останній раз віялові відключення електроенергії відбувалися в Україні наприкінці 90-х років минулого століття.

Гостру фазу війни, внаслідок якої в нас випарувалося 20% економіки ми пройшли без такого колапсу в енергетиці. Навіть встигли відмовитися від російського газу! Дякуємо Володимиру Олександровичу та його оточенню за професійність! Відкинути країну на два десятиріччя назад за 1,5 року - це справді досягнення!, - підсумував Висоцький.

Своєю чергою в "Укренерго" повідомили, що віялові відключення електроенергії в Україні поки що не плануються, але наявність оприлюдненого Висоцьким листа не заперечили. Повідомили лише, що справді морози потребують збільшення виробництва електроенергії.

Читайте також

Зважаючи на появу в пресі публікацій щодо нібито можливості введення графіку аварійних відключень (так звані "віялові відключення"), повідомляємо, що такі заходи наразі не плануються, - йдеться на сторінці "Укренерго" у Фейсбук.

У відомстві підкреслили також, що виходячи з поточної ситуації в енергосистемі, введення графіків відключень під час періоду низьких температур також не планується.

Нагадаємо, раніше народний депутат  від фракції  "Європейська солідарність" Володимир Ар`єв заявив, що Україна почала закуповувати електроенергію, вироблену в Росії.

1