Україна почала закуповувати російську електроенергію – нардеп Ар`єв

Закупівлі почалися одночасно зі зростанням тарифів на електроенергію
Головне
Україна почала закуповувати російську електроенергію – нардеп Ар`єв
Електроенергія (Фото: pexels)
9 Січня 2021, 18:00
читать на русском

Народний депутат  від фракції  "Європейська солідарність" Володимир Ар`єв заявив, що Україна почала закуповувати електроенергію, вироблену в Росії.

Про це Ар`єв написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нардеп повідомив, що паралельно зі зростанням тарифів на електроенергію, відбулися дві важливі для енергетичного ринку події.

Перша - так званий, аукціон на гуртову купівлю електроенергії від "Центренерго", де 2% всієї генерації країни пішло бізнес-партнеру Зеленського олігарху Коломойському за 1,16 грн кВт/г при тарифі для населення 1,68 грн, а з квітня - 3,48 грн, - розповів Ар`єв.

Другою подією є те, що у 2020 році на ремонт поставили третину всіх енергоблоків українських АЕС, чим зменшили виробництво елекроенергії основним і найдешевшим українським виробником - НАЕК "Енергоатом".

А з 1 січня регулятор НКРЕКП відкрив доступ на український ринок російської та білоруської (читай, теж російської) електроенергії, якраз після запуску білоруської АЕС в Острівці, збудованої на кошти російського "Росатома". Тобто: українську дешеву електроенергію зупиняють, російську закуповують. І за все це теж заплатять українці після підвищення тарифів, - зазначив нардеп (досьє Володимира Ар`єва).

На думку нардепа, таким чином влада пропонує українцям платити росіянам і Коломойському.

А для прикриття мегазаробітків реальних друзів Зе-влади, можна зробити інформаційний шум з клоуном на лижах і перекресленими шкарпетками в супермаркеті, - підсумував депутат.

Читайте також

Про обіцянки президента Зеленського знизити тарифи і реальне зростання комунальних платежів читайте в нашому матеріалі: Зеленський пообіцяв зниження тарифів на 50%, але вартість комуналки лише зросла.