Гарбуз в олії: смачна та корисна закуска на зиму

Закуска може стати чудовим гарніром до м'яса
Гарбуз в олії: смачна та корисна закуска на зиму
Фото: pixabay
18 Листопада 2023, 20:54
читать на русском

Гарбуз в олії - це чудова закуска на зиму, яка точно вас порадує. Тепер, коли наступив сезон гарбузів, це ідеальний час для того, щоб спробувати щось нове. Гарбуз в олії може стати смачною закускою або гарніром до м'яса, риби на грилі або омлету. Також він чудово підходить для подачі з теплим домашнім хлібом.

Для цього рецепту важливо обрати середнього розміру гарбуз з твердою та не занадто водянистою м'якоттю.

Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Інгредієнти:

  • часник — 3 зубчики;
  • лавровий лист — 2 штуки;
  • гарбуз — 1 кг;
  • вода — 1 л;
  • білий винний оцет — 1 л;
  • свіжий перець чилі;
  • розмарин;
  • оливкова олія.

Очистить гарбуз від волокнистих залишків і зріжте шкірку. Наріжте м'якуш кубиками. Складіть у каструлю, залийте водою з оцтом і лавровим листом і доведіть до кипіння. Варіть п’ять хвилин.

Злийте воду з гарбуза через дрібне сито.

Підготуйте спеції: розмарин, перець чилі наріжте кільцями і часник наріжте навпіл.

Розкладіть кубики гарбуза в один шар і промокніть папером, що вбирає, або чистою тканиною. Дайте гарбузу висохнути.

Розлийте трохи олії в стерилізовані банки і почніть наповнювати їх гарбузом.

Чергуйте шари шматочків гарбуза зі спеціями, після долийте олією, щоб увесь гарбуз був нею вкритий. Закрийте і зберігайте банки в прохолодному місці, подалі від джерел світла і тепла.

Ви можете використовувати кукурудзяну олію замість оливкової олії: однак смак гарбуза буде менш інтенсивним.

Ви також можете приправити заготовку іншими спеціями і травами, такими як чебрець, розмарин, шавлія, ялівець, м’ята і перець горошком.

Після закриття гарбуз в олії можна зберігати 3-4 місяці в сухому прохолодному місці, подалі від джерел тепла. Після відкриття ви можете зберігати його в холодильнику 3-4 дні, але пам’ятайте, що скибочки гарбуза завжди мають бути добре вкриті олією.

Нагадаємо, щоб отримати ідеальні деруни, вам треба всього лише виключити один інгредієнт зі звичайного рецепту. Кулінари виділили головні помилки, які можуть призвести до того, що деруни розвалюються і не готуються належним чином.

Читайте також