Справжні смаколики: як готувати бездоганні деруни без борошна

Класичний рецепт дерунів — тільки картопля, цибуля, сіль та перець
Справжні смаколики: як готувати бездоганні деруни без борошна
Приготувати деруни Фото: blog.metro.ua
18 Вересня 2023, 23:42
читать на русском

Щоб отримати ідеальні деруни, вам треба всього лише виключити один інгредієнт зі звичайного рецепту. Кулінари виділили головні помилки, які можуть призвести до того, що деруни розвалюються і не готуються належним чином. Однією з цих помилок є використання борошна.

Отже, перше, що порадили кулінари для досягнення ідеального смаку цієї картопляної страви - відмовитися від використання борошна і замінити його манкою. Тоді деруни перестануть розвалюватись.

Зазвичай на 1 кілограм натертої картоплі достатньо 2 столові ложки крупи та час, щоб крупа набухла.

Ще один лайфхак для приготування відмінних дерунів — не додавати надто багато яєць у терту картоплю. Достатньо всього одного, щоб досягти потрібної консистенції.

При цьому класичний рецепт дерунів — тільки картопля, цибуля, сіль та перець. Зазвичай, кулінарні експерименти у приготуванні цієї страви обертаються розчаруванням. Максимум можна спробувати додатково додати паприку, базилік, петрушку або кріп.

Нагадаємо, що ікра з буряка - це смачна закуска, яка відзначається своєю простотою. Її можна споживати як відразу, так і заготовити на зиму. Багато гурманів вважають, що вона смачніша за будь-які намазки на хліб.

Читайте також