Гармаш про звільнення Арестовича: мені його не вистачає

Українська делегація у ТКГ майже місяць працює без спікера
Гармаш про звільнення Арестовича: мені його не вистачає
Сергій Гармаш Фото: https://www.facebook.com/radiosvoboda.org/videos/1019570651959287
30 Січня 2022, 18:03
читать на русском

Українська делегація у Тристоронній контактній групі по Донбасу залишилася без спікера після звільнення Олексія Арестовича.

Учасник переговорів з урегулювання на Донбасі Сергій Гармаш розповів "Радіо Свобода", що після його відставки "поки що немає людини, яка б предметно виконувала функції спікера делегації".

З Арестовичем мені чудово працювалося... Тим більше, що оскільки Арестович був ще радником президента, він був такою комунікацією, яка знімала напруження певною мірою. Тому мені його не вистачає. Я сподіваюся, що буде людина, яка виконуватиме його функції, – зауважив він.

Нагадаємо, Олексій Арестович від 1999 по 2005 рік працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював голова партії "Сила і Честь" Ігор Смешко. Потім вивчав теологію та психологію, а також працював актором. Має звання майора запасу. З жовтня 2020 року був спікером делегації України в ТКГ щодо Донбасу. З грудня 2020 року обіймав посаду позаштатного радника голови Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері нацбезпеки та оборони.

17 січня Арестович заявив, що звільнився з обох посад. Він пояснив, що звільнився за власним бажанням і що на наступній зустрічі ТКГ щодо Донбасу його вже не буде.

Після звільнення Олексія Арестовича внесли до бази "Миротворця".

Читайте також

1