Гауляйтер Херсонщини хоче просити у путіна, аби регіон прийняли до складу росії

В Офісі президента заявиили, що українські військові все одно звільнять Херсон, бо Херсон - це Україна
Головне
Гауляйтер Херсонщини хоче просити у путіна, аби регіон прийняли до складу росії
Херсон – це Україна / Фото з Telegram
11 Травня 2022, 17:34
читать на русском

Окупаційна влада Херсонської області звернеться до президента РФ владіміра путіна з проханням включити регіон до складу Росії.

Про це заявив херсонський колаборант і поставлений російськими окупантами гауляйтер Кирило Стремоусов.

Місто Херсон – це росія, жодних ХНР на території Херсонської області створюватись не буде, референдумів не буде. Це буде один єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента російської федерації, і буде прохання включити область до складу повноцінного регіону Росії, - заявив колаборант.

Після цього речник кремля Дмитро Пєсков заявив, що росія шукатиме механізми приєднання Херсонщини, якщо народ висловити таке бажання. За його словами, питання про входження Херсонської області до складу РФ нібито повинні самі жителі. При цьому процедура повинна бути "легітимною".

В Офісі президента прокоментували маячню колаборанта Стремоусова щодо приєднання Херсонщини. Радник глави ОП Михайло Подоляк зазначив, що українські військові все одно звільнять Херсон, бо Херсон - це Україна. І на це ніяким чином не вплине прохання окупантів про включення міста та області до складу Росії.

Єдине звернення, яке можуть готувати "гауляйтери" Херсонської області, - прохання про помилування після вироку суду. Окупанти можуть просити приєднатися хоч до складу Марсу, хоч до Юпітера. Українська армія звільнить Херсон, які б ігри слів не вигадували окупанти, - сказав Подоляк.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба впевнений, що Україна під час війни з росією зможе повернути собі всі окуповані рашистами території.

Читайте також

1