Гауляйтер Запорізької області заявив про початок підготовки до "референдуму" щодо "возз'єднання" з РФ

Терміни проведення цього незаконного заходу невідомі
Гауляйтер Запорізької області заявив про початок підготовки до "референдуму" щодо "возз'єднання" з РФ
Гауляйтер Запорізької області Євген Балицький / Фото: 24 канал
8 Серпня 2022, 16:17
читать на русском

Колаборант і так званий голова тимчасової адміністрації Запорізької області Євген Балицький оголосив про початок підготовки до "референдуму", але без дат.

Про це повідомило російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости"

Він заявив, що підписав розпорядження про початок підготовки до "референдуму" щодо "приєднання" до росії. При цьому дати "заходу" він не назвав.

Я підписую розпорядження Центральної виборчої комісії… про початок та підготовку проведення референдуму щодо возз'єднання Запорізької області з Російською Федерацією, - заявив Балицький.

Гауляйтер не назвав терміни, коли колаборанти збираються проводити разом з Кремлем подібні незаконні заходи.

Нагадаємо, що у липні Балицький говорив про бажання провести так званий "референдум про входження до складу російської федерації" на початку осені.

Своєю чергою прессекретар президент РФ Дмитро Пєсков вдає, що псевдо "референдуми" на окупованих територіях Запоріжжя та Херсонщини хоче проводити саме місцеве населення, а не росія.

У липні росіяни провели опитування на окупованих територіях Херсонської і Запорізької областей щодо приєднання до росії і підтримка цієї ідеї склала всього 30%. Навіть старання російських пропагандистів не приносить результатів, а підтримках росії місцевим населенням досі мала.

7 серпня президент Володимир Зеленський заявив, якщо РФ проведе "референдуми", то закриє можливість переговорів.

За даними Центру національного спротиву, російські окупанти хочуть присвятити голосування на так званих "референдумах" до російського "єдиного дня голосування" 11 вересня.

Читайте також