"Гауляйтеру" селища Мангуш в Донецькій області оголосили підозру

Місцевий житель співпрацював з російськими окупантами
"Гауляйтеру" селища Мангуш в Донецькій області оголосили підозру
Фото: t.me/kyiv_pro_office
19 Липня 2022, 18:16
читать на русском

Місцевий житель селища Мангуш Донецької області обіймав посаду "виконувача обов'язків голови адміністрації". Йому було оголошено підозру.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

​​Призначеному окупантами голові адміністрації смт. Мангуш ДНР повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру "виконувачу обов’язків голови адміністрації смт. Мангуш днр" за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідство з'ясувало, що підозрюваний добровільно обійняв посаду "виконувача обов’язків голови адміністрації смт. Мангуш ДНР", створеному на тимчасово окупованій території Донецької області, та виконує функції органу окупаційної влади "днр".

Імітуючи легітимність псевдооргану державної влади, підозрюваний проводить брифінги, зустрічі з мешканцями смт. Мангуш, представниками місцевих підприємств та установ, а також проросійських ЗМІ, під час яких поширює інформацію щодо діяльності та так званих "здобутків" окупаційної влади у регіоні.

Нагадаємо, що помічницю керівника окупаційної адміністрації Херсону Кирила Стремоусова, яка закликала відновити срср, затримали в Івано-Франківську. Вона отримала п'ять років в'язниці.

Читайте також