Газу достатньо: у президента просять не панікувати

В ОП спростували критичну ситуацію з постачанням газу в регіонах
Важливо
Газу достатньо: у президента просять не панікувати
Газ (Фото: picabu)
12 Жовтня 2021, 22:44
читать на русском

В Офісі президента відреагували на повідомлення ЗМІ щодо оголошення надзвичайних ситуацій з постачання газу в регіонах.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що "сьогодні лунає багато маніпуляцій у пресі та з вуст опозиційних політиків щодо тарифів на опалення".

Він зауважив, що в медіа з'явилася інформація щодо проведення засідань обласних комісій ТЕБ та НС відносно оголошення надзвичайних ситуацій з постачанням газу в регіонах.

Комісії ТЕБ та НС зараз збираються в областях лише для подолання технічних моментів з метою прискорення підписання договорів на постачання газу. Газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери. Жодних проблем із цим немає, - наголосив він.

Тимошенко повідомив, що до 15 жовтня НАК "Нафтогаз України" готовий підписати всі договори зі споживачами соціальної сфери (школи, садочки, лікарні). А ціна на газ для потреб населення становить 7,42 грн.

За такою ціною "Нафтогаз" продає паливо роздрібним постачальникам та теплогенерувальним компаніям для задоволення потреб населення. Ціна на газ для потреб соціальної сфери (школи, лікарні тощо) – 16,8 грн. Це вже повна ціна, з ПДВ та тарифом на транспортування, - додав він.

Тимошенко зауважив, що ціна на газ на ринку "дійсно зашкалює, але держава всіма способами допомагає місцевому самоврядуванню подолати цю кризу".

Нагадаємо, Херсонська обласна лікарня вже тиждень працює без газу. Лікарям доводиться гріти воду у чайниках. А в Івану Франківську через завищені ціни на газ заклади охорони здоров’я, школи, садочки, соціальні заклади не мають опалення.

Читайте також

1