Генпрокуратура перевірила фіналістів конкурсу на посади в САП

На посаду голови антикорупційної прокуратури мають призначити Олександра Клименка
Генпрокуратура перевірила фіналістів конкурсу на посади в САП
Олександр Клименко Фото: https://t.me/riamelitopol
27 Липня 2022, 17:48
читать на русском

Офіс Генерального прокурора підтвердив, що фіналісти конкурсу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відповідають вимогам законів "Про очищення влади" та "Про запобігання корупції", а також доступу до державної таємниці.

Про це повідомили під час засідання комісії САП, пише "Суспільне".

Крім цього, комісія САП підготувала подання новопризначеному генпрокурору Андрію Костіну щодо призначення на посаду керівника САП Олександра Клименка. Його мають скерувати найближчим часом.

Нагадаємо, що 21 липня комісія спрямувала лист до Офісу Генпрокурора із проханням надати підтвердження, що Олександр Клименко і Андрій Синюк відповідають вимогам цим законам.

Олександр Клименко - детектив НАБУ, відомий розслідуванням справи заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

У грудні 2021 року він переміг у конкурсі на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Попередній очільник САП Назар Холодницький пішов у відставку в серпні 2020 року. Він очолював відомство із 2015 року.

Клименку – 35 років. Він навчався у Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого у Харкові (юрист). Спочатку працював слідчим та старшим слідчим в органах внутрішніх справ Києва. З листопада 2015 року – старший слідчий у Національній поліції. У березні 2016 року став детективом Національного антикорупційного бюро. 2017 року став старшим детективом НАБУ, а через деякий час очолив відділ в НАБУ.

Під час роботи у Бюро Клименко розслідував кримінальні провадження щодо екснардепа Олександра Онищенка, колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, а також заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Очолював групи прокурорів у справі ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

17 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що кандидат на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вже обраний, тому конкурсна комісія має узаконити рішення.

1