Генпрокуратура завершує розслідування авіатрощі під Чугуєвом, - Венедіктова

У генпрокуратурі обіцяють незабаром оприлюднити результати розслідування авіакатастрофи
Генпрокуратура завершує розслідування авіатрощі під Чугуєвом, - Венедіктова
ДСНС
3 Грудня 2020, 22:58
читать на русском

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова заявила, що розслідування авіатрощі військового літака під Чугуєвом, у якій загинули 26 людей, наближається до кінця.

Про це йдеться на сайті Офісу генпрокурора.

За словами Венедіктової, прокурори допитали 81 свідка та провели понад 100 експертиз.

На особливому контролі у нас кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу літака АН- 26Ш та загибель 26 військовослужбовців. Процесуальне керівництво розслідуванням катастрофи здійснюють військові прокурори Харківського гарнізону. В цій справі окрім першочергових слідчих дій, проведено допити 81 свідка, призначено та проведено понад 100 судових експертиз. Розслідування перебуває на завершальному етапі і ми сподіваємося, що ми невдовзі дамо суспільству відповіді, - зазначила генпрокурорка (досьє Ірини Венедіктової).

Читайте також

Нагадаємо, 25 вересня військовий літак з групою курсантів на борту впав на трасі Харків-Чугуїв за 2 км від аеродрому. На борту було 27 людей (20 курсантів та 7 офіцерів). Один з двох курсантів, які вижили під час авіакатастрофи, помер у лікарні.

Міністерство оборони України виплатить по 1,57 мільйона гривень як одноразову допомогу членам родин загиблих військовослужбовців у катастрофі АН-26 на Харківщині.

Пізніше Уруський заявив, що "чорні скриньки" з літака Ан-26 знайдені. Вони у задовільному стані і їх почали розшифровувати.

28 жовтня урядова комісія з розслідування катастрофи літака Ан-26Ш у Чугуєві Харківської області оприлюднила причини трагедії. Серед факторів - відмова лівого двигуна літака, що спричинила виникнення особливої ситуації, несвоєчасне переведення літака на зниження, недостатня підготовка екіпажу.