Геращенко про протести на Банковій: це була вакханалія насильства

У МВС заявили, що прихильники Стерненка безпідставно нападали на поліціянтів
Геращенко про протести на Банковій: це була вакханалія насильства
Шоломи силовиків, що згоріли (фото: Парламент UA)
24 Лютого 2021, 17:14
читать на русском

У Міністерстві внутрішніх справ України прокоментували вчорашні протести під Офісом президента.

Заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що "це була вакханалія насильства".

За його словами, поліцейські та нацгвардійці "не заслуговують на те, щоб якийсь "парасюк" бризкав їм в очі сльозогінним газом, тикав в обличчя вогнем, бив та принижував".

Те, що вчора було під Офісом президента - це аж ніяк не мирний протест. Це була вакханалія насильства, яка не має нічого спільного з цінностями Революції Гідності. Поліція та Національна гвардія і надалі будуть стояти на захисті внутрішньої безпеки та громадського спокою українців, - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, у МВС підтримують мирні протести, але категорично проти насильства і провокацій з боку окремих осіб, "які самовільно вирішили присвоїти собі право судити хто є правим, а хто ні".

Також Геращенко опублікував відео з акції протесту, на якому, за його словами, "брутальне, нелюдське насильство стосовно поліціянтів та нацгвардійців".

На пост Геращенка вже відреагував адвокат Сергія Стерненка Віталій Коломієць.

На своїй сторінці у Фейсбуці він заявив, що Геращенко вдався до маніпуляцій.

Я чекав, що почнуть розігрувати цю карту "бєдних мальчіков в трусіках" з "Беркуту". Антон Геращенко вже навчені вашою маніпуляцією, я був з часу затримання на вашому "задньому дворику". Переписав всі швидкі, які приїжджали, зафільмував в якому стані зверталися "майбутні потерпілі" працівники від поліції. Всі живі-здорові, - написав він.


Нагадаємо, 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна.

23 лютого українці вийшли на акції у підтримку активіста Сергія Стерненка. Зокрема, у Житомирі під час мирної акції протесту під обласною держадміністрацією правоохоронці пресували учасників та затримували тих, хто вийшов.

Читайте більше у нашому матеріалі: Аналіз ситуації: Стерненко сидить у СІЗО через ігри Зеленського 

1