Гетманцев та Дубінський найчастіше з нардепів поширювали дописи з телеграм-каналів, які працюють на рф - ЧЕСНО

Голова податкового комітету Данило Гетманцев рекомендував підписатися на проросійського "Резидента"
Головне
Гетманцев та Дубінський найчастіше з нардепів поширювали дописи з телеграм-каналів, які працюють на рф - ЧЕСНО
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
3 Серпня 2023, 17:52
читать на русском

Народні депутати Максим Бужанський ("Слуга народу") та Олександр Дубінський (позафракційний, раніше – "Слуга народу") поширювали дописи з каналів у Telegram, які, за даними СБУ, куруються російськими спецслужбами.

Такі результати показав мережевий аналіз дописів нардепів, який провів Рух "Чесно".

Зазначається, що і Дубінський, і Бужанський репостили інформацію з проросійського "Резидента": перший – 86 разів, другий – 190. Крім того, підписатися на проросійського "Резидента" рекомендував голова податкового комітету Данило Гетманцев ("Слуга народу").

Гетманцев у квітні 2021 відніс цей канал до тих, які "гідні уваги". При цьому СБУ ще 1 лютого 2021 офіційно повідомила, що канали "Легітимний" і "Резидент" працюють на РФ.

У групу пропагандистських каналів увійшло 35 ресурсів. За кількістю підписників серед них найбільші "Легітимний" та "Резидент", проте центральними гравцями за кількістю репостів стали "Сплетница", "ЗеРада" та "Наблюдатель".

"За даними дослідження Руху "Чесно", в цю групу увійшов також канал MediaKiller. Він активно поширює відеоблоги позафракційного нардепа Гео Лероса. Крім того, до групи увійшов канал Партії Шарія. Вона була заборонена ще у вересні минулого року, проте, судячи з дописів, ще пів року продовжувала діяльність. Зокрема, останній запис про нібито "допомогу Херсону" було опубліковано 6 березня 2023 року", – зазначили в русі.

Нагадаємо, згідно з результатами моніторингу руху "Чесно", за рік роботи у парламенті, у Комітету з питань свободи слова були найнижчі показники за кількістю розглянути законопроєктів.

Читайте також

1