На сайті парламенту відновлять персональні сторінки народних депутатів

Сторінки нардепів закрили після початку великої війни
Головне
На сайті парламенту відновлять персональні сторінки народних депутатів
Олександр Корнієнко Фото: УНІАН
2 Серпня 2023, 14:43
читать на русском

На сайті Верховної Ради відновлять персональні сторінки народних депутатів з інформацією про їхню роботу, які були закриті після початку повномасштабного вторгнення.

Про це заявив віцеспікер Олександр Корнієнко під час презентації Рухом "Чесно" антирейтингу прозорості.

Як зазначив Корнієнко, про відновлення профайлів нардепів на сайті парламенту він спілкувався з керівником Апарату Верховної Ради і протягом кількох днів ця інформація має з’явитися.

"Дійсно, дивно, що ця інформація є де завгодно – у Вікіпедії, на сайтах ГО, але її немає на сайті парламенту. Є дискусія, а скільки депутатів залишилось, лунає невпевненість чи 403 чи 402… Той самий Андрій Холодов (нардеп "Слуги народу", який після низки розслідувань подав заяву про складання мандату) є нардепом поки не проголосує за це Рада, а люди вже сприймають, що він склав мандат. Тому треба все роз'яснювати. Ганебно для парламентської демократії, що ми не знаємо скільки у нас депутатів. Сайт Ради дасть на це питання чітку відповідь", – заявив Корнієнко.

За словами віцеспікера, у відновлених профайлах нардепів будуть посилання на сторінки комітетів, до яких вони входять, та на офіційні сторінки в соцмережах.

"На жаль, бували випадки в історії парламенту, коли, наприклад, людина звільнялась з роботи, але паролі забирала із собою і сторінки комітетів втрачали доступ. Таке теж буває", – додав парламентар.

Нагадаємо, в Україні незабаром буде актуальним питання проведення виборів під час війни. Такої можливості не забороняє Конституція, заявив спікер парламенту Руслан Стефанчук. За словами чиновника, парламент має продовжувати свою роботу та приймати важливі рішення, але з іншого боку не має бути "застиглості демократії".

1