Гірники у Кривому Розі припинили страйк і вийшли на поверхню

Підземний протест шахтарів КЗРК тривав 43 доби
Головне
Гірники у Кривому Розі припинили страйк і вийшли на поверхню
Шахтарі
16 Жовтня 2020, 09:27
читать на русском

У Кривому Розі на шахті "Жовтнева" Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) гірники та адміністрація досягли домовленостей.

Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець у Facebook.

https://www.facebook.com/MykhailoVolynets/photos/a.179386899337228/710713072871272/

Друзі, перемовини між протестувальниками й адміністрацією КЗРК закінчилися позитивно — угоду підписано, - повідомив Волинець.

За його словами, сьогодні на шахтарів чекає "іспит судовою системою":

У Жовтневому районному суді м. Кривий Ріг (вул. Невська, 3) розпочнеться розгляд справи за позовом ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат" до 10 шахтарів, які брали участь в акції протесту.

Протести шахтарів у Кривому Розі тривали з 3-го вересня. Півтора місяця тому у підземному протесті брали участь 393 працівники шахт КЗРК.

Читайте також

Раніше повідомлялось, що на кінець вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті продовжували протестувати 60 шахтарів.

Державна служба з питань праці під час планової перевірки на виконання доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля виявила на залізорудному комбінаті 190 порушень.

8 жовтня стало відомо, що шахтарів Криворізького залізорудного комбінату, які оголосили страйк, викликають до суду за позовом керівництва комбінату.

1