На шахті "Жовтнева" 21 шахтар продовжує перебувати під землею

Шахтарі сидять під землею, вимагаючи підвищення зарплат
Головне
На шахті "Жовтнева" 21 шахтар продовжує перебувати під землею
Шахтарі Фото: facebook.com
15 Жовтня 2020, 13:10
читать на русском

У Кривому Розі на шахті "Жовтнева" Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК) 21 шахтар досі продовжує перебувати під землею у знак протесту.

Шахтарі сидять під землею, вимагаючи підвищення зарплат.

Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець у Facebook.

21 людина і 43 доба підземного протесту. Виїхав до Кривого Рогу. Маю сподівання, що сьогодні крайній день відліку гуманітарної катастрофи. Що врешті решт вдасться зупинити цю статистику, за якою вже більше, ніж трудовий конфлікт - бо йдеться про життя та здоров’я людей, - зазначив Волинець.

https://www.facebook.com/MykhailoVolynets/posts/709935976282315

Посилаючися на офіційну інформацію Міненерго, Волинець повідомив, що до кінця 2020 року заборгованість перед шахтарями державних вугледобувних підприємств сягне 1,4 млрд гривень.

За моїми підрахунками міністерський прогноз вкрай оптимістичний, бо вже сьогодні борг перед гірниками перевищує мільярд. Тільки за вересень 2020 – 496,11 млн грн., а борги тягнуться з 2015 року,  - зазначив нардеп.

Читайте також

Протести шахтарів у Кривому Розі розпочалися 3 вересня. Півтора місяця тому у підземному протесті брали участь 393 працівники шахт КЗРК.

Раніше повідомлялось, що на кінець вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті продовжували протестувати 60 шахтарів.

Державна служба з питань праці під час планової перевірки на виконання доручення прем’єр-міністра Дениса Шмигаля виявила на залізорудному комбінаті 190 порушень.

1