Глава АМКУ Кириленко, після журналістського розслідування про незаконне збагачення, вніс у декларацію апартаменти у Києві

Водночас елітне авто, на якому їздить дружина посадовця, в декларації так і не з`явилося
Важливо
Глава АМКУ Кириленко, після журналістського розслідування про незаконне збагачення, вніс у декларацію апартаменти у Києві
Павло Кириленко (Фото: Фейсбук)
2 Квітня 2024, 16:32
читать на русском

Після розслідування "Схем" щодо квартири, де мешкає голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко з родиною, посадовець вказав її у декларації за 2023 рік.

Про це пишуть "Схеми".

Йдеться про 4-кімнатні апартаменти на 200 квадратних метрів у Києві вартістю 6,2 мільйона гривень, оформлені на 77-річну бабусю дружини Кириленка, де, як з’ясували розслідувачі, сім’я мешкає щонайменше з 2020 року.

Раніше посадовець цю нерухомість не декларував, а в інтерв’ю переконував, що у цій квартирі "точно не мешкав".

При цьому в декларації Кириленко так і не вказав автомобіль BMW, яким володіє його теща, але користується дружина голови АМКУ.

У свіжій декларації за 2023 рік своїм фактичним місцем проживання Кириленко вказав квартиру, яка належить Альбіні Вінніковій - бабусі дружини посадовця. Кириленко вказав, що мешкає там з родиною, починаючи з 11 вересня 2023 року.

Ця дата збігається з моментом призначення Кириленка на посаду голови Антимонопольного комітету, зазначають журналісти.

При цьому розслідувачі встановили, що сім’я посадовця там проживала і раніше - щонайменше з 2020 року. Зокрема, бувши очільником Донецької обласної адміністрації (до призначення на посаду голови АМКУ), Кириленко в одному з інтерв’ю ще у 2020 році розповідав, що його сім’я мешкає в Києві.

Під час інтерв’ю було продемонстровано фото, зроблене в тому ж районі, що і будинок, куди після роботи приїжджав Кириленко вже у статусі голови АМКУ, звернули увагу розслідувачі "Схем".

Сам Кириленко у коментарі "Схемам" це заперечив:

"Я не проживав там, дружина могла з’являтися там певний період часу, коли приводили до ладу ту квартиру. В ній я точно не мешкав. Навіть коли дружина там з’являлася, то тоді, коли відвозила до школи дитину".

Водночас теща посадовця Наталія Матієнко на запитання журналістів, чи мешкала там родина Кириленка і як давно, відповіла: "З 2020 року постійно… тому так, там вони мешкали".

Площу та вартість цієї квартири Кириленко в декларації не вказав. "Схеми", отримавши в розпорядження договір купівлі-продажу, встановили, що площа квартири становить майже 200 кв. м, вартість - 6,2 млн грн.

У свіжій декларації посадовець не вказав автомобіль BMW X3, на якому його дружина Алла Кириленко їздила у 2022-2024 роках - "Схеми" встановили це за допомогою сервісу перевірки адміністративних правопорушень МВС.

У коментарі журналістам сам Кириленко зазначав, що його дружина рідко користується автомобілем BMW, який належить тещі Наталії Матієнко.

"Дружина у виняткових випадках користуватися тим автомобілем. Те, що вона на постійній основі не користується транспортними засобами, це точно", - сказав Кириленко.

Водночас теща Наталія Матієнко на запитання, чи їздить вона на своєму автомобілі, відповідала: "Ні, я на ньому не їжджу, на ньому їздить моя дочка (дружина Павла Кириленка – ред.)".

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі з'ясували, що родина колишнього голови Донецької ОВА, а тепер очільника Антимонопольного комітету України Павла Кириленка у період 2020-2023 років придбала нерухомість і автівки загальною вартістю понад 70 мільйонів гривень.

САП та НАБУ розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

Читайте також