Глава ГУР Буданов вступив до аспірантури рівненського університету "Острозька академія"

Головний розвідник України писатиме кандидатську дисертацію з політології
Головне
Глава ГУР Буданов вступив до аспірантури рівненського університету "Острозька академія"
Кирило Буданов
13 Вересня 2023, 16:05

Керівника Головного управління розвідки України Кирила Буданова помітили у переліку вступників до аспірантури університету "Острозька академія" на Рівненщині. Він перший у списку на спеціальність "Політологія".

Про це повідомляє видання Суспільне, посилаючись на рейтингові списки вступників в НаУОА 2023-2024.

В університеті також підтвердили цю інформацію, керівник ГУР обрав вечірню форму навчання.

«У зв'язку з тим, що академію закінчив Головнокомандувач (Валерій Залужний), дев'ять бойових генералів і командувач 30-ї армії, академія стала популярною. Тут є досить потужний молодий викладацький науковий склад і абсолютно нічого дивного, що до академії вступають в магістратуру чи аспірантуру найвідоміші особистості в Україні», — розповів ректор Острозької академії, Герой України Ігор Пасічник.

Це ще не зарахування в аспірантуру, а поки рейтинг тих, хто допущений, зазначив він. Наказу про зарахування ще немає.

«Острозька академія зараз входить у трійку найкращих університетів не тільки в Україні. Якщо приватний університет, то залишилися Києво-Могилянська академія та Острозька академія. Цілком закономірно, що до нас ідуть вступати. Тим більше, що ми маємо таку спеціальність як «Національна безпека» та «Політологія», які якраз пов'язані із питаннями, що стосується військової справи», — додав Ігор Пасічник.

Варто зазначити, що Кирило Буданов у 2007 році закінчив Одеський інститут Сухопутних військ. Нещодавно президент України Володимир Зеленський присвоїв начальнику
Головного управління розвідки Міноборони Кирилу Буданову звання генерал-лейтенанта.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський пропонує скасувати відстрочку для мобілізації для тих, хто вдруге здобуває вищу освіту. За його словами, це питання вже обговорюється в парламенті.

Читайте також

1