Глава КС не збирається йти у відставку через ситуацію з е-декларуванням

Тупицький наголосив, що рішення про відставку обговорюватиме публічно
Глава КС не збирається йти у відставку через ситуацію з е-декларуванням
Олександр Тупицький (Фото: пресслужба КСУ)
30 Жовтня 2020, 15:44
читать на русском

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький заявив, що не піде у відставку через конфлікт навколо рішення КС про е-декларування.

Про це він повідомив на брифінгу.

Такої вимоги, щоб я подав у відставку, я не чув. Якщо таке є, то вона повинна бути вмотивована. Щоб я розумів і розібрався, щоб суд зрозумів, що проблема в мені. Тоді ми це вирішимо об’єктивно на спеціальному засіданні Конституційного суду України, - зазначив глава КС.

Тупицький зазначив, що, якщо він отримає ультиматум про відставку, то обов'язково буде обговорювати це рішення публічно. Глава КС наголосив, що на вимогу "тієї чи іншої особи", не збирається йти у відставку, адже він давав присягу народу України.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1