Суддя КС заявив про тиск Офісу президента: він подав у відставку

Заяву про відставку Сліденко написав ще 8 жовтня
Головне
Суддя КС заявив про тиск Офісу президента: він подав у відставку
Ігор Сліденко. Фото: Конституційний Суд України / Facebook
30 Жовтня 2020, 15:26
читать на русском

Один із суддів Конституційного суду України Ігор Сліденко написав заяву про свою відставку через тиск Офісу президента.

Про це він повідомив на брифінгу.

Сліденко зазначив, що заява про відставку написав ще 8 жовтня.

Сьомого жовтня мені зателефонували і сказали, що я повожуся неправильно. Восьмого жовтня я написав заяву про відставку. Тому я маю моральне право говорити про ці речі (тиск - ред.), - сказав суддя.

За його словами, заява знаходиться в суді, і її ще повинен розглянути суд.

Суддя КС не розповів, хто саме йому телефонував і чинив тиск, але наголосив, що телефонували саме з Офісу президента. Він наголосив, що вже наступного дня після дзвінка написав заяву про відставку.

Читайте також

Щодо свого декларування Сліденко зазначив, що у грудні минулого року він виїхав за кордон, а 4 січня уже повернувся. Вийшовши на роботу, суддя попросив аркуш для внесення відомостей про заробітну плату, який принесли наступного дня, коли він і вніс дані.

Формально я порушив закон, але я не міг внести їх вчасно. Я надав свідчення в НАЗК, але вони сказали, що ці свідчення не підходять, - пояснив суддя.

Також суддя КС висловив думку, що електронне декларування цілком законне, а до закону про Національне агентство з запобігання корупції потрібно внести зміни. На його думку, треба прибрати норму про те, що НАЗК може з власної ініціативи починати антикорупційні справи, бо "це повноваження радянської прокуратури" і це неправильно.

Читайте також

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

Детальніше про ситуацію з рішенням КСУ читайте в матеріалі "Парламент UA": КСУ проти всіх: що тепер буде з е-декларуванням.

1