Доступ до е-декларацій відновлено, але фактично їх не можуть перевіряти - НАЗК

Також звільнено від відповідальності тисячі осіб, які вчинили корупційні правопорушення
Важливо
Доступ до е-декларацій відновлено, але фактично їх не можуть перевіряти - НАЗК
Е-декларування (фото з вільних джерел)

Доступ до Реєстру декларацій відновлено, однак, лишились наслідки шкоди, завдані антикорупційній системі, через рішення Конституційного суду України.

Про це повідомляє пресслужба Національного агентства із запобігання корупції.

Зокрема, електронні декларації фактично не можуть бути перевірені. Також звільнено від відповідальності тисячі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Після рішення суду НАЗК заборонено розглядати заяви про корупцію та притягати до адміністративної та дисциплінарної відповідальності всіх осіб, які вчинили корупційні правопорушення та займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Агенство не може перевіряти звіти політичних партій, а отже фінансувати їх.

Читайте також

Нагадаємо, 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

У НАЗК вважають, що судді Конституційного суду України ухвалили рішення щодо скасування кримінальної відповідальності за неправдиве декларування у власних інтересах.

На виконання рішення Конституційного суду України Національне агентство з питань запобігання корупції закрило доступ до Реєстру декларацій.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання Ради національної безпеки і оборони України через рішення Конституційного суду щодо е-декларування. Глава держави наголосив на необхідності термінової реакції на ситуацію, яка склалася після ухвалення КСУ.

1