Глава Міноборони Резніков розповів, як його родина провела перші дні війни

Міністр оборони каже, що спав зі зброєю щодня в іншому місці
Глава Міноборони Резніков розповів, як його родина провела перші дні війни
Олексій Резніков і Юлія Зорій
9 Травня 2023, 12:30
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков пригадав перші дні повномасштабного вторгнення Росії у програмі Дмитра Комарова "Рік. За кадром".

Очільник Міноборони зізнався, що жодної ночі він не спав в одному місці.

Дякувати Богу, маю багато друзів. І спав зі зброєю бувало, бо інших варіантів не було, – пригадав він.

За його словами, влада одразу ж дала українцям чіткий сигнал того, що вона нікуди не втече.

"А якщо влада на місці, то столиця вистоїть! Коли я побачив очі президента, зброю поруч, зрозумів, що він теж готовий особисто чинити опір. Тоді я усвідомив, що ми точно будемо тут, ніхто нікуди не поїде", – підкреслив Резніков.

Міністр зазначив, що для нього найскладнішим рішенням було погодитись їхати на перемовини в Білорусь.

Я не знав, як мені бути успішним в перемовинах, коли ти ненавидиш. Я розумію, що маю прийти, сісти, потиснути руку за протоколом і не гарчати. Я мав побороти власні внутрішні емоції. Це було важко. І все це мало відбуватись на території Білорусі, якій ми не вірили. Нас могли просто взяти в заручники. Або міг трапитись якийсь "інцидент", по дорозі нас просто могли вбити. Їм вірити не можна, – зауважив Резніков.

Міністр оборони також зізнався, що йому стало трохи легше морально, коли до Києва повернулися його рідні, зокрема дружина Юлія Зорій. Відомо, що перший місяць після повномасштабного вторгнення Юлія залишалась в Києві, та потім поїхала на батьківщину до міста Чернівці. Пробувши там два місяці, все ж вирішила повернутися додому, бо поруч з чоловіком почувалась безпечніше.

Раніше Президент України Володимир Зеленський розповів, що на початку війни світові лідери йому телефонували та пропонували евакуюватися за кордон.

Потім прессекретар глави держави Сергій Никифоров розповів, що у перші дні після початку повномасштабного вторгнення найближче оточення президента України Володимира Зеленського жило в аскетичних умовах та харчувалося "не дуже якісно". Зокрема за словами Никифорова, на банковій всі присутні харчувалися розбавленою "Мівіною", а душ був просто у коридорі.

Читайте також