Глава МВС повідомив, що загрожує "урядовому терористу"

Прохнича судитимуть за чотирма статтями кримінального кодексу
Важливо
Глава МВС повідомив, що загрожує "урядовому терористу"
Силовики вивели терориста із будівлі кабміну Фото: Радіо Свобода
4 Серпня 2021, 13:02
читать на русском

На чоловіка, який погрожував підірвати будівлю Кабміну, чекають слідчі дії та психіатрична експертиза.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Правопорушник, який сьогодні намагався вдертися з гранатою до будівлі КМУ, здався поліції після перемовин зі своїм товаришем. Він затриманий. Надалі з ним будуть проведені слідчі дії, в тому числі призначено психіатричну експертизу, - написав очільник МВС на своїй сторінці у Фейсбуці.

Монастирський додав, що у ході слідства стане зрозуміло, що саме спонукало ветерана війни з РФ, сапера за спеціальністю, "взяти в руки гранату та піти до будівлі уряду".

Але хочу наголосити, що ніхто не має права порушувати Закон, навіть якщо він є ветераном та захисником України. Граната в його руках була бойовою. У випадку підриву могли загинути і травмуватися люди, - нагадав міністр.

Він подякував співробітникам поліції, СБУ, Управління державної охорони, які брали участь у цій спецоперації.

Окрема подяка товаришу правопорушника - Василю, який зробив все для того, щоб переконати свого друга скласти зброю, - додав Монастирський.

Нагадаємо, сьогодні у Києві чоловік із гранатою увірвався до будівлі уряду та погрожував підірвати себе. Згодом він захопив двох заручників. Поліція попередила терориста про готовність штурмувати будівлю, аби звільнити заручників та арештувати нападника. Згодом - після 10-хвилинної розмови із товаришем - терорист здався поліції.

Нападником виявився колишній АТОвець Володимир Прохнич 1978 року народження, який проживає в місті Ірпінь. Чоловік був двічі пораненим. Отримав черепно-мозкову травму на війні.

Він був сапером в батальйоні "Айдар". У 2015 році отримав від Петра Порошенка орден "За мужність" ІІІ ступеню. Останнім часом працював на СТО.

У прокуратурі Києва кажуть, що відкрили кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст. 341 (захоплення державних будівель), ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю).

Читайте також