Годинник за 1,5 млн грн та гроші у коробках: цікаві знахідки при обшуку Тищенка (фото)

Слідчі дії відбувалися в елітному ЖК PecherSky на Дружби народів
Годинник за 1,5 млн грн та гроші у коробках: цікаві знахідки при обшуку Тищенка (фото)
Тищенко
26 Червня 2024, 09:57
читать на русском

У вівторок, 25 червня, Державне бюро розслідувань прийшло з обшуками до народного депутата Миколи Тищенка та знайшло там гроші в коробках і годинник за тисячі доларів.

Слідчі дії відбувалися в елітному ЖК PecherSky на Дружби народів, де той мешкає. Тут же є квартири у футболіста Сергія Реброва та депутатки Лариси Білозір. Обшук у квартирі закінчився ще до восьмої ранку вчорашнього дня, повідомляє Інформатор.

Де мешкає Тищенко

Де мешкає Тищенко

Гроші в коробках

Тищенко зберігає готівку пачками у коробках від брендового взуття та чорних пакетах. На вигляд, там десятки тисяч доларів та євро.

Годинник Audemars Piguet Royal Oak Offshore

Годинник Тищенка, який ДБР показало на фото з обшуку, виявився доволі дорогим. Це - Audemars Piguet Royal Oak Offshore, і коштує така річ 40-50 тис. доларів.

У його декларації вони вказані, але як власність уже ексдружини Алли Барановської. У декларації Тищенка є ще два годинники цього бренду та безліч інших.

Годинник, який ДБР знайшло у Тищенка

Годинник, який ДБР знайшло у Тищенка

Годинник, який знайшли у депутата Тищенка під час обшуку ДБР, уже встиг навести шурхоту у соціальних мережах, який, за даними Telegram-каналу Harley Quinn, коштує всього 35 тисяч доларів, а не як заявлялося раніше.

А ось годинник його помічниці Евеліни Андрієвської, тієї самої, яка також брала участь в конфлікті у Дніпрі, коштує 481 500 грн. Вона також була на обшуках в Тищенка.

Телефон Тищенка

Нардеп, не бажаючи віддати речовий доказ, розбив свій телефон.

Суд обрав запобіжний захід

Суд задовольнив клопотання прокурорів про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту для Тищенка.

Суть справи

20 червня в центрі Дніпра група людей у балаклавах і камуфляжі напала на колишнього військовослужбовця ЗСУ Дмитра Павлова, відомого за позивним "Син". Інцидент стався після суперечки між Павловим і Тищенком та його командою через їхню прогулянку містом зі зброєю та у військовій формі. У сутичці також брав участь поліцейський з Києва, якого згодом звільнили.

Обшук і підозра

Сьогодні Державне бюро розслідувань провело обшук у Тищенка та оголосило йому підозру за фактом незаконного позбавлення волі (ч. 2 ст. 146 КК України). Під час вручення підозри Тищенко розбив свій телефон, але в ДБР запевнили, що це не завадить слідству отримати потрібну інформацію.

Також підозру отримала ще одна особа, яка брала участь у протиправних діях, за ч. 2 ст. 127 та ч. 2 ст. 146 КК України. Ім’я цієї особи не розголошується.

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що всі причетні до інциденту мають бути покарані, незалежно від їхніх посад чи зв’язків. А голова Офісу президента Андрій Єрмак, який є кумом Тищенка, назвав поведінку депутата "абсолютно ганебною".

Читайте також

1