Нардеп Тищенко відреагував на звинувачення у вимаганні грошей з власників кол-центрів

Нардеп звинуватив власників кол-центрів у підробці його голосу на аудіозаписах
Важливо
Нардеп Тищенко відреагував на звинувачення у вимаганні грошей з власників кол-центрів
Микола Тищенко (Фото: УНІАН)
24 Серпня 2023, 09:51

Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко записав відео, в якому звинуватив власників кол-центрів у підробці його голосу в аудіозаписах, які нещодавно з’явилися в мережі.

Як заявив нардеп, в Telegram-каналах масово розміщують аудіозаписи, де згенерований нейромережею голос обговорює домовленості про припинення війни з кол-центрами. Тищенко стверджує, що на аудіозаписах не його голос, а таких переговорів "ніколи не було".

"На жаль, змушений констатувати, шахрайством в кол-центрах займаються технічно підковані молоді люди, які контролюють велику частину в Україні та вміють користуватися нейромережами", – повідомив нардеп.

До слова, на одному з аудіозаписів людина із голосом, схожим на голос нардепа Тищенка, помітно нервує через опубліковані аудіозаписи.

За словами "слуги" Тищенка в інтернеті є десятки програм, які можуть підробляти голоси.

"Просто берете голос будь-якої публічної людини з інтернету, накладаєте на текст, далі людина читає свої фрази, дотримуючись часових інтервалів під перший голос. Саме тому на записах людина дуже коротко та дуже розтягнуто відповідає на запитання, бо намагається попадати у відповідні інтервали, а голос озвучується навпаки – дуже активно та спокійно", – сказав нардеп.

"Слуга" запевнив, що жодних домовленостей у нього щодо кол-центрів "ні з ким немає та не було".

"З ким би власники кол-центрів не домовлялися, яким би креативними (не були), кол-центри будуть закриті", – запевнив Тищенко.

Нагадаємо, вчора у мережі поширили аудіозаписи. на яких нібито народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко вимагає від офісів ввійти з ним в долю та вибудував навіть певний прайс-лист - скільки буде коштувати вхід в офіси, закриття подальших справ проти них, а також "неувага" правоохоронців до "своїх" кол-центрів.

Також Микола Тищенко стверджує, що представник команди Зеленського, нардеп "Слуги народу" Олег Семінський "кришує" кол-центр, який працює на РФ.

За інформацією Тищенка саме цей колл-центр збирав та передавав інформацію про роботу військових у м. Києві в урядовому кварталі та роботи ППО, про що свідчать відповідні вилучені документи, які заповнювалися також російською мовою.