Голова групи "Довіра" за рік отримав майже два млн грн від своїх помічників - НАЗК

Вони йому скидали ці гроші на карту
Голова групи "Довіра" за рік отримав майже два млн грн від своїх помічників - НАЗК
Олег Кулініч Фото: poltava.to
16 Листопада 2021, 14:56
читать на русском

Голова депутатської групи "Довіра" Олег Кулініч не вказав у декларації майже 1,87 млн грн доходу, який отримував щомісяця від своїх помічників.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зазначається, що Кулініч протягом 2020 року одержав на свою картку в ПриватБанку майже 1,87 млн грн доходу, який він не зазначив у щорічній декларації. Нацагентство встановило, що гроші депутату надходили щомісячно від його колишнього помічника на громадських засадах та волонтера з його громадської приймальні в місті Зіньків Полтавської області. Зокрема, один з помічників Кулініча поповнив картку депутата на 745 840 грн, а інший – на 1 123 816 грн.

Сам політик пояснив, що гроші йому перераховували довірені особи шляхом його власних заощаджень, оскільки через зайнятість він сам не міг це робити, то делегував цю задачу помічникам. Проте, за даними НАЗК, волонтер з громадської приймальні Кулініча поповнював банківську картку нардепа безпосередньо в місті Зіньків Полтавської області, а не за місцем здійснення депутатських повноважень, тобто в Києві.

Нагадаємо, що Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що народний депутат, член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов не задекларував 15,4 мільйона гривень.

Читайте також