Голова НБУ розповів, на що витратять наступний транш МВФ

Кирило Шевченко сподівається на отримання наступного траншу восени 2021 року
Головне
Голова НБУ розповів, на що витратять наступний транш МВФ
МВФ (Фото: shutterstock)
22 Липня 2021, 20:32
читать на русском

Голова Національного банку України Кирило Шевченко сподівається на продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом, отримання восени наступного траншу та покращення фінансової конкурентоспроможності України.

Про це Шевченко заявив на брифінгу, повідомила пресслужба НБУ.

Основним припущенням (для здійснення макропрогнозу — ред.), яке Правління НБУ бере до уваги, залишається продовження співпраці з МВФ, — сказав чиновник (досьє Кирила Шевченка).

За словами Шевченка, продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом дозволить, зокрема, фінансувати дефіцит державного бюджету і утримати міжнародні резерви на рівні 29-31 млрд доларів.

Крім того, Шевченко розповів, що трапиться, якщо Україна не отримає траншу від МВФ.

Це може призвести до погіршення інфляційних та курсових очікувань, що змусить центробанк проводити жорсткішу монетарну політику. Натомість виконання програми співпраці з МВФ дасть змогу залучити передбачений обсяг офіційного фінансування та здешевити інші залучення на зовнішньому та внутрішньому ринках. Це підвищить спроможність України утримувати міжнародні резерви на рівні 29–31 млрд дол. США у 2021–2023 роках, — пояснив глава НБУ.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд ухвалить остаточне рішення щодо траншу Україні на початку серпня. Наша держава повинна отримати 2,7 млрд доларів протягом наступних кількох тижнів.

Читайте також