В Офісі президента спрогнозували, що країна робитиме без грошей від МВФ

Україна не розглядає можливість припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом
Важливо
В Офісі президента спрогнозували, що країна робитиме без грошей від МВФ
Долари, гроші (фото: Pexels)
16 Лютого 2021, 08:47
читать на русском

Україна не розглядає можливість припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом, і надходження від кредитів МВФ вже закладені в державний бюджет на 2021 рік.

Про це розповів в етері "Україна 24" радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.

За його словами, у базовому сценарії фінансування державного бюджету закладено те, що в країну "заходять гроші від Міжнародного валютного фонду".

Три кредити по 0,7 млрд доларів - 2,1 млрд розраховуємо отримати цього року, - заявив Устенко.

Читайте також

За його словами, якщо кредитів МВФ не буде, Україні доведеться виходити на ринки запозичень капіталу і позичати гроші під значно вищий відсоток, ніж 6,2%, які передбачає програма співпраці з Фондом.

Але це не розглядається дійсно, тому що є абсолютно чітке розуміння і в Вашингтоні, в штаб-квартирі МВФ, і в нас у Києві, пов'язане з тим, що програма МВФ працюватиме... МВФ - це не тільки гроші, МВФ - це і можливість позитивного знаку, який дає можливість виходити на зовнішні ринки й позичати під відносно низький відсоток, - розповів він.

Нагадаємо, що Україна очікує отримати від Міжнародного валютного фонду цього року три транші на суму 2,2 млрд доларів.

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив, якщо Україна не отримає у 2021 році траншу від Міжнародного валютного фонду, це не стане катастрофою для країни.

Більше читайте про провал чергового раунду переговорів з МВФ у нашому матеріалі: Я дебіл, офіс принижень, а обкакався МВФ - соцмережі обговорюють ляпи Милованова