Місія МВФ завершила роботу в Україні, але жодного рішення ще не ухвалила

Обговорювали заходи та реформи щодо економіки, енергетики та сфери фінансів
Місія МВФ завершила роботу в Україні, але жодного рішення ще не ухвалила
МВФ (Фото: shutterstock)
13 Лютого 2021, 23:05
читать на русском

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила роботу в Україні, але рішення про перегляд програми stand by ще не ухвалила.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Йост Люнгман в коментарі Укрінформу.

За його словами, у період з 21 по 23 грудня та з 11 січня по 12 лютого фахівці МВФ обговорили з представниками влади України прогрес у впровадженні заходів та реформ, що є частиною підтриманої угодою stand by програми дій влади.

Так, дискусії зосередились на посиленні управління Національним банком; поліпшенні законодавчого та регулятивного підґрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення.

Читайте також

Також розглядали заходи, спрямовані на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; та законодавчі ініціативи щодо відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства.

Представники МВФ обговорили з українцями й заходи у секторі енергетики.

Обговорення було продуктивним, однак потрібен більший прогрес на користь завершення першого перегляду програми. Дискусії триватимуть, - зазначив Люнгман.

Нагадаємо, що Національний банк України обговорив з Міжнародним валютним фондом створення спеціалізованого суду для врегулювання суперечок щодо непрацюючих позик банків.

1