Голова ОБСЄ відвідала пункт пропуску "Золоте" на Донбасі

Вона висловила підтримку суверенітету та територіальної цілісності України
Голова ОБСЄ відвідала пункт пропуску "Золоте" на Донбасі
Міністерка закордонних справ Швеції, голова ОБСЄ Анн Лінде (фото: УНІАН)
20 Січня 2021, 18:59
читать на русском
Голова ОБСЄ Анн Лінде відвідала КПВВ у Золотому в ході візиту на Донбас, де було проведено виїзну нараду.

Про це повідомляє пресслужба МінТОТ. 

В рамках візиту на Луганщину Анн Лінде відвідала КПВВ у Золотому, де також було проведено виїзну нараду віцепрем‘єр-міністра України Олексія Резнікова із головою Луганської ВЦА Сергієм Гайдаєм та Донецької ВЦА Павлом Кириленком, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, КПВВ у Золотому разом із новим КПВВ у Щасті Україна відкрила ще у листопаді 2020 року в рамках виконання домовленостей Нормандського саміту у Парижі та домовленостей за результатами консультацій у Тристоронній контактній групі, які передбачали одночасне відкриття двох КПВВ на Луганщині задля забезпечення гуманітарних потреб.

За інформацією пресслужби, Лінде відзначила роботу України в контексті виконання домовленостей Нормандської четвірки та консультацій у ТКГ, констатувала бажання України завершити війну та висловила підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, в тому числі включаючи АР Крим та м. Севастополь.

Читайте також

Під час зустрічі з військовими Лінде обговорила питання безпеки, в тому числі в рамках роботи відповідної робочої групи Тристоронньої контактної групи (Україна, як країна проти якої чинять збройну агресію; Росія, як країна-агресор та ОБСЄ - як модератор) тощо.

В рамках візиту голова ОБСЄ зустрілася і зі співробітниками місії Міжнародного комітету Червоного Хреста та представниками неурядових організацій.

Нагадаємо, що  Володимир Зеленський під час зустрічі з діючою головою ОБСЄ дійшли згоди, що закінчення війни на Донбасі залишається пріоритетом для ОБСЄ, а також важливим є і питання повернення тимчасово окупованого Криму під контроль України.

1