Зеленським із головою ОБСЄ обговорили війну на Донбасі і повернення Криму

На Донбасі гальмується процес взаємного повернення утримуваних осіб
Головне
Зеленським із головою ОБСЄ обговорили війну на Донбасі і повернення Криму
Голова ОБСЄ із Зеленським (фото: ОП)
19 Січня 2021, 19:59
читать на русском
Закінчення війни на Донбасі залишається пріоритетом для ОБСЄ, а також важливим є і питання повернення тимчасово окупованого Криму під контроль України.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з діючою головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Швеції Анн Лінде, передає Офіс Президента.

Зазначається, що Зеленський подякував пані Лінде за її позицію стосовно того, що завершення війни на Донбасі дійсно є пріоритетом, та окремо зазначив, що потрібно активно порушувати питання повернення тимчасово окупованого Криму.

Для нас дуже важливо визнавати, що і Крим, і Донбас – це Україна, – зауважив він.

Читайте також

Глава держави також зазначив, що Україна виконала всі домовленості, досягнуті на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у грудні 2019 року. Однак з того часу був відкритий тільки один КПВВ згідно з домовленостями. Інші ж пункти пропуску, які були побудовані Україною з гуманітарною метою на окупованій території не відкрилися.

Гальмується процес взаємного повернення утримуваних осіб, блокується доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до затриманих та робота місії ОБСЄ на окупованій території, розмінування та процес розведення військ на нових ділянках, - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що до України з робочим візитом приїхала чинна голова Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде. Перебуватиме в країні вона 19-20 січня.