Питання Криму та Донбасу буде серед пріоритетів ОБСЄ у 2021 році

Україна високо це цінує
Питання Криму та Донбасу буде серед пріоритетів ОБСЄ у 2021 році
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
13 Листопада 2020, 22:00
читать на русском

Питання Криму та Донбасу будуть серед пріоритетів ОБСЄ під головуванням Швеції. Швеція головуватиме в організації у 2021 році.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Пріоритети організації обговорювалися міністрами закордонних справ України та Швеції під час сьогоднішньої віртуальної зустрічі. Так, глава МЗС України Дмитро Кулеба виступив за забезпечення належного моніторингу ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в Криму.

Ми високо цінуємо готовність Швеції включити питання російської агресії на Донбасі та тимчасової окупації Криму до пріоритетів головування Швеції, - наголосив він.

Читайте також

Крім того, Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) запросив свою шведську колегу Анн Лінде, яка очолюватиме ОБСЄ у 2021 році, відвідати Україну.

У нас є добра традиція, коли новий діючий голова ОБСЄ здійснює перший закордонний візит саме до України. В її продовження, буду радий вітати Анн Лінде в Києві на початку наступного року, - додав він.

Нагадаємо, що голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що Україна повинна повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької й Луганської області на початку 2021 року. Це необхідно для проведення місцевих виборів 31 березня.